Parijs dag 3 – Non Merci

Hoi allemaal,

Vandaag het verhaal van de derde en meteen de laatste dag in Parijs.
Het was woensdag 30 augustus. De wekker ging weer vroeg want we kregen te horen dat het ontbijt tussen 08:00 en 08:30 was voor ons.
We vonden dit vreemd want de bus zou pas vertrekken om kwart voor 10.
Beneden aangekomen namen we een stevig ontbijt met croissantjes, yoghurt en een paar chocoladebroodjes.
Uiteindelijk bleek dat we gerust nog langer hadden kunnen blijven zitten in de ontbijtzaal, maar de tijden leken iedere dag anders te zijn. Ach ja, we hadden in ieder geval een prima ontbijt dus niets te klagen.

Rond kwart over 11 kwamen we aan bij Mont Martre.
Eerst volgde een straatje met vele souvenirwinkeltjes. Ik kocht er, heel cliché, een shirt met I Love Paris en nog wat souvenirtjes voor mn gezin.
Vervolgens gingen we door naar de sacre coeur. De buschauffeur had ons al gewaarschuwd voor zakkenrollers en afzetters dus we moesten heel goed opletten. We wilden graag op de sacre coeur, want vanaf het hoogste punt was het uitzicht erg mooi en dus besloten we naar boven te gaan

.
De weg naar boven stond alleen vol met grote brede mannen die, als je niet uitkeek, armbandjes rond je pols bonden en je daar vervolgens voor lieten betalen.
Jasmijn en ik konden gelukkig aan de afzetters ontkomen door achter een andere familie aan te lopen en zo min mogelijk op te vallen en non merci te zeggen.
We zijn niet een keer gerold dus dat was erg fijn.
Bovenaan was het uitzicht prachtig. Een straatmuzikant speelde harp en er stonden veel mensen omheen. Er ging een hele gezellige sfeer, typisch Frans.
Nou vind ik al best snel dingen mooi en interessant, maar ik voelde me er echt welkom.
Op de Champs-Elysees had ik dat wat minder, de mensen daar

zijn vooral stug en willen alles snel-snel doen, komen wat stugger over.

 

We merkten dat er op heel Mont Martre veel straatartiesten te vinden waren. Toen we een stuk verder liepen kwamen we twee mannen tegen met trommels en ze dansten en zongen. Het publiek werd er vrolijk in meegenomen. Ook waren er veel kunstenaars die vroegen of ze me mochten tekenen. Ook dan moet je goed oppassen want ze durven gerust 50 euro voor een tekening te vragen, al moet ik zeggen dat  ze allemaal wel echt fantastisch konden tekenen. Toch heb ik besloten om het niet te doen, we hadden niet superveel tijd en we wilden graag weer op tijd bij de touringcar staan.
Die vertrok om kwart voor 3 om terug naar Nederland te gaan. In plaats daarvan gingen we even op een terrasje zitten.
Daarna gingen we nog wat winkeltjes binnen en kochten we nog een paar flessen water, het was nog steeds best warm in Frankrijk ondanks de regen die dag.
De tijd vloog voorbij en voor we het wisten moesten we weer terug naar Nederland.
Parijs is een grote stad en drie dagen zijn eigenlijk net te kort om heel Parijs te zien, maar ik wil graag nog een keer terug om andere delen van de stad te zien.

Bisous,

Cynthia

2 reacties op ‘Parijs dag 3 – Non Merci

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s