# 14 Op de kaart – Frisse morgen in Parijs

Hey allemaal,

Na een lange tijd weer een keer een reisverslag.
Afgelopen week ben ik in Parijs geweest en ik heb het daar erg naar mijn zin gehad.
Ik was er nog nooit eerder geweest en vond het dus absoluut de moeite waard om erheen te gaan. In eerste instantie zouden we naar Praag gaan, maar die reis werd op het laatste moment gecanceld door de organisatie wegens te weinig aanmeldingen dus Parijs werd als alternatief aangeboden, wat we natuurlijk erg leuk vonden.

Dag 1 was een lange dag en begon een beetje rommelig.
Om kwart over 04:15 stonden we op, want om kwart voor 5 reed de taxi al voor.
We werden naar de opstapplaats gebracht en om half 6 kon de bus vertrekken.
Het eerste gedeelte leek goed te gaan, maar toen we in ‘s-Hertogenbosch de een na laatste groep gingen halen bleek de bus overboekt en hadden we een ”probleempje” aldus de buschauffeur. Uiteindelijk stapten we in Maastricht over op een dubbeldekker waardoor iedereen fatsoenlijk kon zitten, wat wel erg fijn was in zo’n warme bus.
Onderweg waren erg veel files, waardoor de heenreis uiteindelijk 10 uur geduurd heeft, maar dat was het dan ook wel waard. 
Het was 31 graden en we stapten vlak naast de Eiffeltoren uit, dus de sfeer zat er al in.
Wel waren we een beetje vermoeid na de lange busreis, maar dat mocht de pret niet drukken. Natuurlijk gingen we meteen naar het park dat aan de Eiffeltoren ligt om een paar goede foto’s te maken. Daarna gingen we verder de Champs-Elysees op waar een enorm winkelcentrum ligt. Alleen al om de Abercrombie & Fitch was een mooie kasteeltuin gebouwd en de winkel zelf was zo groot dat je er makkelijk zou kunnen verdwalen. De straten waren er heel schoon en op veel plekken was beveiliging.

Na het eten gingen we naar l’Arc d’Triomphe want ook daar wilde ik een paar goede foto’s van maken. De binnenkant zag er sierlijk en kunstig uit.  Ik hou daar altijd wel van.

Om 19:45 moesten we terug zijn op de afgesproken plek en bracht de touringcar ons naar het hotel.
Het was een mooi en redelijk goed hotel.
Sommige Fransen kunnen het wel waarderen als je hun taal met hen wilt spreken, anderen kunnen het absoluut niet waarderen en gaan nors over op snel Engels. Het personeel in het hotel had van beide partijen mensen rondlopen.
Ondanks dat de dag een beetje chaotisch begon hebben we wel een leuke dag gehad. De volgende dag zouden we naar Disneyland gaan dus we gingen die avond een beetje op tijd slapen.
Tot morgen!

Liefs Cynthia

 

4 reacties op ‘# 14 Op de kaart – Frisse morgen in Parijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s