5 dingen die we deden op de middelbare school

Hey allemaal,

Vandaag weer een ‘5 dingen die’ artikel. De vakantie is weer voorbij en dat betekend weer flink aan de slag gaan. Zoals jullie misschien wel weten zit ik in mijn examenjaar van de opleiding verpleegkunde dus dat wordt nog even keihard werken. Op de middelbare ging het er altijd een stuk relaxter aan toe, ik denk met veel plezier terug aan die tijd. Ik heb daarom 7 leuke herinneringen aan de middelbare school voor jullie op een rijtje gezet.

1. Boeken lenen en achteraf een bedankje of iets erop tekenen. Was je je economieboek weer eens vergeten? Dan vroeg je je vrienden uit de andere klas of je hun boek mocht lenen. Als ze dat boek dan aan jou uit wilde lenen betekende dat dat je gered was en niet de les uitgestuurd werd en daar was je ze natuurlijk enorm dankbaar voor. Daarom maakte je een tekeningetje op de kaft of schreef je ergens in een hoekje hoe enorm blij je wel niet was dat je hun boek had mogen lenen.

2. Boeken in je kluis laten liggen zodat je ze dan alsnog moet gaan halen om nog even minuten extra pauze te hebben. Ikzelf nam mn boeken meestal wel meteen mee naar de les, omdat we altijd les hadden op de derde verdieping en mijn kluis was op de begane grond, maar soms was het ideaal als je met iemand aan het kletsen was in de pauze, maar dan ging de bel en  was je verhaal was nog net niet helemaal klaar. In die tijd dat je weer helemaal naar beneden moest (en je klasgenoot natuurlijk ook) kon je nog mooi even je verhaal afmaken.

3. Tussenuren vieren. Ze waren altijd een feest. Als ze een beetje gunstig vielen dan natuurlijk, want van een tussenuur tussen het 6e en 8e werd gewoon niemand blij. 

4. Tussenuren proberen te verplaatsen zodat je eerder uit was. En zelfs als je het vierde uit was, en je had het derde een tussenuur deed je er alles aan om dat vierde uur naar het derde uur te krijgen. want vrijheid was nu eenmaal alles en dat is het natuurlijk nog steeds 😉

5. Roosterwijzigingen checken was het eerste wat je deed om 12 uur. Geregeld viel er wat uit en hoe eerder je dat wist hoe eerder je punt 4 uit kon voeren.

Welke punten mis je nog in dit lijstje en wat was jouw leukste herinnering aan de middelbare school? Fijne avond en see you in November 😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s