Op de kaart – Kreta dag 6

Hoi allemaal,

Deze dag besloten we om een rustig dagje in te lassen, want de dag ervoor hadden we veel activiteiten ondernomen en veel gelopen, dus vandaag even een dagje geen planning.
Wel stonden wedscf0427 al vroeg op want het zou die dag 30 graden worden, dus we gingen al vroeg in de zon.
Omdat het die dag nogal waaide, was het niet bloedheet op het strand, de temperatuur was eigenlijk precies goed. Het verraderlijke is alleen wel dat je veel sneller verbrand omdat je minder goed doorhebt dat de zon nog steeds heel fel is, maar dat ter zijde
Het was weer een mooie dag met hoge golven.
Tot een uur of drie hebben we lekker in de zon gelegen en toen besloten we ons te verplaatsen naar het zwembad om even de verkoeling op te zoeken.
Daarna hebben we weer tot een uur of half 8 op het balkon gezeten en toen was het weer tijd om uit eten te gaan. Een echt relaxdagje dus, maar de dag erna zouden we ook nog naar de Imbroskloof gaan en dat zou weer een lange dag worden, dus zo’n rustige dag tussendoor mag dan best  wel een keer.

We wilden die avond graag weer uiteten in Rethymnon Centrum en dus gingen we weer richting het centrum. Omdat we de vorige keer dat we in het centrum gingen eten het ons zo goed beviel, wilden we graag nog een keer terug en dat bracht ons uiteindelijk voor de tweede keer bij Taverna Tassos, waar we eerder deze week ook al gegeten hadden.
We waren zo tevreden over dit restaurant dat we daar gewoon heel graag nog een keer onze avond wilden doorbrengen. Het personeel daar is heel gastvrij en vriendelijk en hun aanbod aan maaltijden is redelijk ruim, dus dat sprak ons heel erg aan.

Als voorgerecht namen we weer een tonijnsalade, want die viel wel in de smaak bij ons.
Natuurlijk kregen we daarbij ook weer een mandje garlic bread en een zoete witte wijn.
Als hoofdgerecht namen we allebei een schnitzel, want daar hadden we allebei zin in, hij leek op de kaart alleen iets kleiner dan in werkelijkheid. Wat in Nederland twee schnitzels zijn, was er hier 1 schnitzel. Verder kregen we daar ook nog allerlei groenten bij zoals erwten, wortels, mais en nog wat rijst en frieten. Het steunde dus allemaal behoorlijk, maar het smaakte weer prima.
Tijdens het eten traden er verschillende straatartiesten op, op de straat die aan het restaurant grensde.
Er was bijvoorbeeld een dame die jongleerde met fakkels, best mooi om te zien.
Helaas kwam er ook nog een vrouw langs die spullen probeerde te vekopen terwijl we aan het eten waren en dat was wat minder, maar dat is nou eenmaal de gang van zaken in Griekenland.
Aan het einde kregen we weer een heerlijk toetje van het huis: pudding met ijs en witte chocoladesaus.
Na het eten zijn we nog even verder de stad in gegaan om nog wat souvenirs te kopen voor het thuisfront en ook voor onszelf hebben we nog een paar leuke shirtjes gekocht.
Verder hadden we heel hard aftersun nodig want we waren toch iets erger verbrand dan we in eerste instantie dachten, maarja, je moet natuurlijk ook nóóit in slaap vallen in de brandende zon en dan pas 1,5 uur later wakker worden. Dat is gewoon niet verstandig. Toch mocht dat de pret niet drukken want we hadden weer een fijne dag.

Het verslag van zaterdag zal wat leuker zijn dan dit verslag, want dan gaan we de Imbroskloof beklimmen, naar Frago Kastello Beach en nog meer dus ben je benieuwd houd mijn blog dan zeker in de gaten. We hebben ook nog mooie beelden van de Imbroskloof, dus ook de video zal binnenkort verschijnen.

Verder: Morgen is de uitslag van de WINACTIE! Morgenavond om 20:00 zal de winnaar bekend gemaakt worden! Doe je nog niet mee maar wil je wel meedoen? Dat kan nu nog even! Dit is de link naar de winactie:  http://www.myvisionthroughyoureyes.wordpress.com/2016/08/30/haarproducten-testen-winactie/

Fijne avond en tot morgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s