Op de kaart – Rethymnon dag 5

Hoi allemaal,

Vandaag een verslag over Rethymnon, dag 5 alweer vandaag.
Zoals gewoonlijk stonden we weer om half 8 op vandaag, want we wilden graag Rethymnon City in, want daar hebben we gisteravond niet meer uitgebreid de tijd voor genomen omdat het al redelijk laat was en de stad is ook best groot.
Mijn vriend had al croissantjes gehaald bij de bakker, dus eerst natuurlijk weer even ontbijten en op het balkon en daarna gingen we richting de stad.

We kozen ervoor om te lopen vanaf het hotel in plaats van de taxi te nemen, want het is best een mooie route, over de boulevard en langs de haven. Het duurt wel iets langer maar dat maakte ons niet uit, we hadden toch de hele dag de tijd.
Eerst was het idee om deze dag te gaan parasailen, maar omdat er veel wind stond en de golven daarvoor te hoog waren ging dat niet, maar dat doen we nog wel een andere keer.
Op de heenweg liepen we ook over een palmstrandje wat erg mooi was, daar hebben we toen ijs gekocht en even gezeten.
Er waren veel verschillende soorten ijs, meer dan in Nederland dus dat was weer eens wat anders.

We zijn eerst in het centrum zelf geweest om te winkelen en uiteraard heb ik een paar leuke shirtjes gevonden.
Na het winkelen gingen we naar Forteza Rethymnon, een groot fort.
Dat fort was erg groot en veelzijdig want we zijn er zeker 2,5 uur geweest maar het was best mooi om te zien, zeker het uitzicht vanaf de top. De weg was een beetje doolhof-achtig en soms moesten we een beetje omlopen omdat de weg maar een richting op ging, maar het was de moeite waard.

 

Rond 4 uur waren we weer terug in de stad en bedacht mijn vriend dat het wel een leuk idee was om nog even naar de fish spa te gaan dus dat hebben we toen gedaan. Ik was nog niet eerder bij een fishspa geweest dus ik vond het wel een grappige ervaring.
Mijn voeten waren helemaal lekgeprikt door de muggen die nacht dus opzich is zo’n badje dan best even een verademing, en we hadden natuurlijk de hele dag al gelopen dus dit was even een leuk uitrustmomentje.

Die avond wilden we niet uiteten in Rethymnon Centrum, want de buurman gaf ons gisteren tip om naar Taverna Zisis te gaan, een restaurant waar vooral de Griekse locals uiteten gaan en waar verder weinig toeristen komen. We besloten die tip maar eens op te volgen en dus gingen we die avond uiteten bij Taverna Zisis.
Vanaf een afstandje vond ik het er al gezellig uitzien en inderdaad in typisch Griekse stijl. Het bestellen was iets moeilijker omdat het half in het Engels en half in het Grieks ging, maar uiteindelijk kwam het wel goed.

Als voorgerecht namen we tzatziki en we besloten een keer geen garlic bread te bestellen, maar die kregen we er alsnog gratis bij, van het huis.
Als hoofdgerecht nam, echt heel Hollands, een bord broccoli met citroen en peterselie en een gehaktbal en mijn vriend nam een mixed grill menu.
De buurman had gelijk: de sfeer bij Zisis was erg goed en we zaten er als 1 van de weinige Nederlanders en dat vonden we wel leuk: op deze manier maak je namelijk een stukje echt Griekse cultuur mee.

Toen we aan het eind de rekening kregen dachten we eerst dat die niet klopte, maar het klopte dus wel: nog geen 21 euro voor 2 personen. Hier in Nederland betaal je dat al voor 1 persoon en meestal nog meer, uiteten gaan in Griekenland is dus nog niet eens duur ook.
We kregen nog een toetje van het huis: watermeloen, galiameloen en natuurlijk ook een glaasje Raki.
Als je dus eens echt Griekse cultuur wilt proeven en je bent toevallig in Rethymnon moet je zeker uiteten gaan bij Taverna Zisis.

Na het etentje volgde weer een gezellig avondje op het terras van het hotel tot een uur of half 2, de volgende dag zouden we het eerste gedeelte van de dag op het strand doorbrengen en dus hoefden we ook niet al te vroeg op te staan.
Al met al was het weer een leuke en gezellige dag waarin we weer van alles gezien hebben: erg leuk.
Morgen een relaxed ochtendje aan het strand en wat we verder gaan doen lees je morgen.
Een fijne avond en tot morgen!

dscf0480

 

2 gedachten over “Op de kaart – Rethymnon dag 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s